η πατριαρχία σ' αυτή την κοινωνία τελειώνει στα μπουρδέλα, αρχίζει στα σχολεία

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση τύπου - Ελληνοκύπριοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους μαθητές σε σχολείο της Λάρνακας

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας από αυτόπτες μάρτυρες, σήμερα το πρωί νεαροί Ελληνοκύπριοι (περίπου 150 άτομα) επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους μαθητές μέσα στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα. Αρχικά, ομάδα περίπου 30 εξωσχολικών ελληνοκυπρίων μπήκε στο σχολείο χωρίς άδεια και αφού ενώθηκε με ομάδα άνω των 100 μαθητών του Λυκείου Βεργίνας κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της αυλής του σχολείου όπου συχνάζουν Παλαιστίνιοι μαθητές, στους οποίους και επιτέθηκαν. Οι καθηγητές του σχολείου παρενέβησαν προσπαθώντας να προστατεύσουν τους μαθητές τους, αλλά οι εξωσχολικοί επιτέθηκαν και στους καθηγητές και προκάλεσαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του σχολείου. Η αστυνομία κλήθηκε στο σχολείο και μετακίνησε από το σχολείο όλους τους αραβόφωνους μαθητές επ’ αόριστο με δικαιολογία την προστασία τους. Η ΚΙΣΑ κατανοεί την απόφαση αυτή, αλλά είναι αυτονόητο ότι το προσωρινό αυτό μέτρο δεν αποτελεί και τη λύση του προβλήματος. Η παραμονή και ασφάλεια των μαθητών στο σχολείο τους είναι πρωταρχικής σημασίας για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Η ΚΙΣΑ καταδικάζει τα νέα επεισόδια βίας, αυτή τη φορά ενάντια σε Παλαιστίνιους μαθητές, από εμφανώς ρατσιστικά στοιχεία, γεγονός που προσθέτει ακόμα περισσότερο στην εξαιρετικά ανησυχητική έξαρση του ρατσισμού και της ρατσιστικής βίας στον τόπο μας. Η ΚΙΣΑ θεωρεί ότι σε αυτή την έξαρση συμβάλλουν τόσο πολιτικοί και άλλα δημόσια πρόσωπα, όσο και μέρος των ΜΜΕ, οι οποίοι και τα οποία οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ξενοφοβικό κλίμα που έντεχνα και επιτήδεια καλλιεργούν στην κυπριακή κοινωνία. Τα αποτελέσματα αυτού του κλίματος δεν μπορεί παρά να είναι καταστροφικά όχι μόνο για τους Παλαιστίνιους και άλλους πρόσφυγες, όπως και για τους μετανάστες γενικότερα, αλλά για ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία, όπως φαίνεται και από τη σημερινή επίθεση σε σχολείο της Λάρνακας.

Τέλος, η ΚΙΣΑ καταδικάζει τη διοργάνωση εκδήλωσης της ούτω καλούμενης «Κίνησης Πολιτών Λάρνακας» με συμμετοχή του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης σήμερα στη Λάρνακα. Θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή είναι ρατσιστική, αφού τα συνθήματα που χρησιμοποιούνται στη σχετική ανακοίνωση στιγματίζουν τα άτομα με διεθνή προστασία και τους αιτητές ασύλου χαρακτηρίζοντάς τους ως «λαθρομετανάστες» και «ψευδοπολιτικούς πρόσφυγες». Το πόσο πραγματικές και γνήσιες είναι οι ανησυχίες των εν λόγω οργανώσεων σε σχέση με τους μετανάστες χωρίς χαρτιά φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα πρόσφατα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες μεταναστών χωρίς χαρτιά για τη διανομή φυλλαδίων τους σε γραμματοκιβώτια πολιτών της Λάρνακας.

ΚΙΣΑ, 16/2/11

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Λάρνακα έχει χιλιάδες άλλους μετανάστες αλλά δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα μ'αυτούς ούτε τα παιδιά τους. Γιατί άραγε; Μήπως τελικά δεν είναι τόσο αθώοι οι Παλαιστίνιοι όσο θέλουμε να πιστεύουμε;

Μια σκέψη...