η πατριαρχία σ' αυτή την κοινωνία τελειώνει στα μπουρδέλα, αρχίζει στα σχολεία

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η αστυνομία καλύπτει τους φασίστες και συγκαλύπτει εγκλήματα μίσους


Ανακοίνωση Τύπου ΚΙΣΑ

Αιτητής ασύλου, η υπόθεση ασύλου του οποίου εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, μετέβηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας για να καταγγείλει κακοποίηση του από φασίστες και αντί βοήθειας συνελήφθηκε για «παράνομη» παραμονή και τελεί υπό κράτηση με σκοπό την απέλασή του. 

Το βράδυ της Παρασκευής, 5/11/10, μετά τη φασιστική επίθεση στο φεστιβάλ “Rainbow,” το θύμα μαζί με τρείς άλλους φίλους και συμπατριώτες του, οι οποίοι καμία σχέση δεν είχαν με το φεστιβάλ, περπατούσαν στην περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα, όταν δέχτηκαν επίθεση αρχικά με σπρέι και στη συνέχεια με ρόπαλα. Τα θύματα μεταφέρθηκαν από φίλο τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως και το ΤΑΕ Λάρνακας για την επίθεση. 

Το ΤΑΕ Λάρνακας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πήρε τα στοιχεία των θυμάτων από το Νοσοκομείο και έκτοτε επικοινώνησε επανειλημμένα μαζί με τα δύο θύματα που δεν είχαν άδεια διαμονής, όχι όμως με το τρίτο άτομο που έχει άδεια διαμονής, για να τα πείσει δήθεν να δώσουν κατάθεση σε σχέση με την κακοποίησή τους. 

Τελικά, το ένα από τα τρία θύματα μετέβηκε χθες στο ΤΑΕ Λάρνακας για να δώσει κατάθεση και κάτω από «παράξενες» συνθήκες υπόγραψε μια πολύ σύντομη δήλωση στα αγγλικά ότι δεν έχει παράπονο για την κακοποίησή του και στη συνέχεια συνελήφθηκε για να απελαθεί στη χώρα καταγωγής του.

Στο παρόν στάδιο και αν και η υπόθεση ασύλου του εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, το θύμα βρίσκεται υπό απέλαση και η υπόθεση στην αστυνομία σε σχέση με επίθεση εναντίον του έκλεισε, αφού η αστυνομία εξασφάλισε κατάθεση ότι ο ίδιος «δεν έχει παράπονο».

Ενόψει των πιο πάνω, η ΚΙΣΑ καταγγέλλει ότι η αστυνομία συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθεια προστασίας των φασιστών και να ακολουθεί τακτική συγκάλυψης των πραγματικών γεγονότων γύρω από τα εγκλήματα εθνοτικού και ρατσιστικού μίσους που έχουν διαπραχθεί την περασμένη Παρασκευή στη Λάρνακα.

Ενόψει των πιο πάνω, η ΚΙΣΑ ζητά:
1. Την άμεση απελευθέρωση του θύματος.
2. Να δοθεί ασυλία σε όσους μετανάστες/τριες έχουν κακοποιηθεί για να μπορούν, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς τους, να προχωρήσουν σε καταγγελίες στην αστυνομία σε σχέση με την κακοποίησή τους.
3. Να αναλάβει τη διερεύνηση των σχετικών ποινικών υποθέσεων το ΤΑΕ Αρχηγείου.
4. Να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα γύρω τόσο από τα γενικότερα γεγονότα, καθώς και την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε το Φεστιβάλ την περασμένη Παρασκευής 

ΚΙΣΑ, 10/11/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: