η πατριαρχία σ' αυτή την κοινωνία τελειώνει στα μπουρδέλα, αρχίζει στα σχολεία

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση φασιστοειδών στο Rainbow

Φασίστες επιτέθηκαν στο φεστιβάλ Rainbow ΄πόψε στη Λάρνακα. Περίπου 200 φασίστες, οι οποίοι εκάμναν πορεία ενάντια στους μετανάστες, επιτέθηκαν στο φεστιβάλ ρίχνοντας πέτρες, καρέκλες τζιε τραπέζια εναντίων των ατόμων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ, το οποίο έγινε στη Λάρνακα τη συγκεκριμένη μέρα τζιε ενώ θα γινόταν η πορεία των εθνικιστών, προκειμένου να δείξει ότι μετανάστριες/ τες, Τ/Κ τζιε Ε/Κ μπορούμε να ζήσουμε μαζί, ίσα.

Οι φασίστες εμασσιερώσαν έναν Τ/ Κ τζιε έναν Παλαιστίνιο που βρίσκονται τωρά στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο Τ/Κ εν στο χειρουργείο. Εν εδιστάσαν να προσπαθήσουν να επιτεθούν με πέτρες τζιε σε μικρά παιδιά που εσυμμετείχαν στο φεστιβάλ. Ακόμα, επεριέλουσαν με κότζινη πογιά τον κόσμο του φεστιβάλ. Οι μπάτσοι που ήταν τζιαμέ (πάντα σε πορείες η αστυνομία εν τζιαμέ τζιε κλείει το δρόμο) εκρατήσαν στάση μάλλον παθητική, η οποία ήταν προς όφελος των φασιστοειδών. Τελικά, εσυλλάβαν τέσσερα άτομα που τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ τζιε έναν φασίστα...

Διάφορα ερωτηματικά προκύπτουν που το ρόλο της αστυνομία στα επεισόδια... 

Κατ' αρχάς, αφού η αστυνομία ήταν ήδη τζιαμέ, πώς τζιε γιατί οι φασίστες εκαταφέραν τζιε επαρεισφρήσαν στο φεστιβάλ?

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, η αστυνομία τί ρόλο διαδραμάτισε? Γιατί η παθητική της στάση? Που φόβο ή προς διευκόλυνση των φασιστοειδών?

Πώς επροέκυψαν οι συλλήψεις τεσσάρων συμμετεχόνταν στο φεστιβάλ ενώ ένας μόνο φασίστας εσυνελήφθηκε?

Δυστυχώς, σε τούντον τόπο που εκαταστρέψαν ήδη οι φασίστες, εν βάλλουμε μυαλό. Κάποιοι εν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι εν οι φασίστες που μας εφτάσαν σε τούντο σημείο. Τζιε έτσι, οι φασίστες αναπαράγονται. Τζιε αποσαθρύνονται. Τούτο εν το αποτέλεσμα όμως άμα στο βιβλίο της μουσικής της Α τάξης του δημοτικού τα μισά τραούθκια εξυμνούν το στρατό τζιε τον πόλεμο. Τούτο εν το αποτέλεσμα άμα τα εξάχρονα διδάσκονται "εν δυο τα στρατιωτάκια", ότι πρέπει να σκοτώνουμε τζιε να σκοτωνούμαστε στον πόλεμο, ότι οι Τούρτζοι, έτσι, γενικά, εν οι εχθροί μας. Τούτα εν τα αποτελέσματα άμα τα μωρά μας διδάσκονται για την "ηρωική ΕΟΚΑ" τζιε όι το ρόλο της ΕΟΚΑ Β στον πόλεμο του '74. Τούτα εν τα αποτελέσματα της ελληνοκεντρικής, εθνι(κι)στικής τζιε χριστιανικής παιδείας που μας επιβάλλουν στα σχολεία.

Γιατί άμα ως παιδιά στα σχολεία διδασκούμαστε τα πιο πάνω τζιε άμα ως παιδί τύχει σου τζιε μια οικογένεια που σε γαλουχεί με τα πιο πάνω τζιε άμα για διάφορους λόγους νιώθεις τζιε ασήμαντος, περιθωριοποιημένος τζιε παραγκωνισμένος τζιε άμα εν τύχει να συναντήσεις ένα άλλο άτομο να σου πει θκιο διαφορετικά πράματα, ή να ανοίξεις ένα βιβλίο να θκιαβάσεις δκιο κουβέντες άλλωσπως, αλλά τύχει να βρεθούν στο δρόμο σου κάποιοι να σε κάμουν να νιώσεις ότι "ανήκεις" κάπου, ότι μαζί τους εν να είσαι κάποιος σημαντικός, ότι μπορεί να γίνεις ήρωας τζιε να εκπληρώσεις ούλλα τα "ιδανικά", ούλλες τις μαλακίες με τις οποίες σου εγεμώναν τα μυαλά στο σχολείο, τότε εν εν έκπληξη πώς τόσοι νεαροί καταλήγουν φασίστες τζιε μάλιστα νιώθοντας περήφανοι για τούτο.

Εν ιξέρω τί άλλο να πω, να γράψω, να σκεφτώ...

Άμα εφτάσαμε στο σημείο οι φασίστες να επιτίθενται ανεμπόδιστοι σε ένα φεστιβάλ όπως το Rainbow, με τόσο κόσμο, με τόσα παιδιά τζιε να μασσιαιρώνουν ανθρώπους, ενώ η αστυνομία συλλαμβάνει τα άτομα που δέχονται την επίθεση... μυρίζει μπαρούτι... Θυμίζει τζαιρούς που κατά τ' άλλα προσπαθούμε να αφήκουμε πίσω μας, να ξεπεράσουμε... αλλά...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φασίστας είναι ο ισλμιστής πατέρας σου που γάμησε την αρχιδοπουτσοπνήκτρα την μάνα σου και αυτή έχεσε μια "πρωκτοδευτική" κουράδα ΕΣΕΝΑ!!!!!
ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ ΚΑΡΙΟΛΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ!!!
ΠΑΡΕ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις ένα επίπεδο και σοβαρά επιχειρήματα, εν μπορώ να πω, ανώνυμε (κο κο κο) κωλοέλληνα φασίστα..! Όσο για την Κύπρο σας, γνωστό πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, φέρτε τις μαύρες καταθέσεις σας να ξεπληρώσετε το χρέος της μαμάς ελλάδας, έλα κι εσύ να ζήσεις εδώ εν μέσω κρίσης, κο κο κο..! Και όσο εμείς θα κάνουμε παρτούζες και θα ηδονιζόμαστε τρέχα εσύ σκουλίκι ξημερώματα να γράφεις ανώνυμες απειλές και υπερασπίσου πέσιματα σε παιδάκια, είναι μάλλον ότι πιο ενδιαφέρον έχεις να μας δείξεις απ' την μίζερη ζωή σου, κο κο κο, κοτούλα..!

Sorry για το ύφος αλλά βγήκα απ' τα ρούχα μου μ' αυτό που διάβασα, σβήστο αν θες μετά το σχόλιο μου, δεν ήθελα όμως να μείνει μόνο του αυτό το άριο ανώνυμο διαμάντι...

Η συμπαράσταση μας είναι δεδομένη. Αλήθεια όμως, πως την πατίσατε με τα κοπρόσκυλα, δεν είχατε πάρει μέτρα αυτοπροστασίας..?

RdF

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα παρακολουθούσα πρωινή εκπομπή στο Κανάλι 6 (106 FM) όταν νεαρή Κύπρια μητέρα πήρε τηλέφωνο για να καταγγείλει ιδιωτικά νηπιαγωγεία της Λεμεσού που αρνούνται να αναλάβουν παιδιά μεταναστών, ανέφερε μάλιστα πως δεν ήταν μεμονομένο περιστατικό αλλά μάλλον διαδεδομένο φαινόμενο.

Ο παρουσιαστής απάντησε ότι μια τέτοια στάση αποτελεί ξεκάθαρα ποινικό αδίκημα και ότι διώκεται από τις αρχές, συστήνοντας μάλιστα ότι θα επρόκειτο για αγωγή που στέκεται σε οποιοδήποτε δικαστήριο.

Το επόμενο τηλεφώνημα προς την εκπομπή προήλθε από νεαρή νηπιαγωγό --ίσως και ιδιοκτήτρια σταθμού-- η οποία προφανώς ταραγμένη ανέφερε πως η όποια απόφασή τους να απορρίψουν αιτήσεις "έγχρωμων" παιδιών δεν παίρνονταν με βάση το "κοινό καλό". Διότι λέει, όταν τα άλλα παιδάκια βλέπουν ένα μαύρο παιδί στο σχολείο τους, ταράζονται, βάζουν τα κλάματα, επικρατεί χάος, οι γονείς ανησυχούν κι ενίοτε αντιδρούν.

Το θέμα είναι πως η γελοιότητα που χαρακτηρίζει τόσο τις μετριοπαθείς όσο και τις ριζικά ρατσιστικές αντι-μεταναστευτικές (πολιτικές)στάσεις εδώ στην Κύπρο θα αποτελέσει ένα θέμα διαρκώς όλο και πιο επίκαιρο, ειδικά όσο θα πέφτει το βιωτικό επίπεδο της χώρας.

Όταν ακούω διάφορους να αποκαλούν την Κύπρο πολυπολιτισμική --χαρακτηρισμό που επίσης χρησιμοποίησε ο Πρόεδρός μας κατά την τελετή των 50χρονων της Δημοκρατίας-- διερωτούμαι πραγματικά εάν υπάρχει διασαφηνισμένη αντίληψη της έννοιας, που μόνο πολυπολιτισμικοί δεν είμαστε.

Εάν κοιτάξουμε αλλού για παραδείγματα αυτές οι αυτοδιοικούμενες ρατσιστικές πολιτικοφυλακές, με τις διάφορες ευλογίες ή πλάτες της πολιτείας, που έχουν ξεκινήσει να εποπτεύουν τους δρόμους και να "αφαιρούν" τα μεταναστευτικά στοιχεία, θα οδηγήσουν σε μια κατοπινά πολύ πιο ενταντική αντι-ρατσιστική συσπείρωση κάποιων άλλων πολιτών που δεν διανοούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ως γεωγραφικά, εθνικά ή φυλετικά διαμοιρασμένα.

Αυτή η μορφή "πολέμου" μέσα στις πόλεις μας έχει μόλις τώρα ξεκινήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ναζιστές. Κομμουνιστές. Όλοι σας είσαστε φασίστες !

Κάτω οι φασιστικές ιδεολογίες! Ζήτω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Έχουμε 2010, όχι 1940, ιδεολογικά και κομματικά πρόβατα!

Ανώνυμος είπε...

Φασιστική επίθεση ενάντια σε Ελληνες της Κυπρου απο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ και ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!!

NICOSI(A) είπε...

Ax..Yparxoun psixas8eneis pou eminan pisw sto xrono.. akou enosi me tin ellada..:p Perki na kamnete jie kapsonia tou eautou sas..? Idete tin jie polla rambo sigxismena an8ropakia?
Enen i somatiki dynami pou kerdizei sto telos, alla i ygeieis skepsi.
I via pou exete ws oplo sas mono fovo mpori na sas kerdisei.


..eshi jie allous pou nomizoun en sto paron alla en exoun protaseis mono na katigoroun kseroun!

Jina pou fwnazete en kouventes tou parel8ontos, sapioi arrostimenoi kodikoi pou en exoun kanena ofelos pros tin sygxronia koinonia mas.

Stratiotakia pienete esso sas, ta ethni telika den yparxoun. Akyronounte oulla.

Χρίστος είπε...

Θα δημοσιεύσω εδώ το ίδιο σχόλιο που έβαλα και στο blog του ANEF_Oriwn:

Η ανταπόκριση στα ρατσιστικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων και των ρατσιστικών εκδηλώσεων, είναι απαραίτητη. Διαφορετικά, οδηγούμαστε στην θεσμοθέτηση του ρατσισμού. Οδηγούμαστε στην ναζιστική Γερμανία, όπου ο Χίτλερ έπεισε εκατομμύρια Γερμανούς ότι η δολοφονία των Εβραίων ήταν κάτι φυσιολογικό.

Στην Ιταλία και στην Ουγγαρία βλέπουμε μια έξαρση του ρατσισμού εναντίων των Ρομά και μάλιστα σε μερικές περιοχές, η κοινή γνώμη έχει καταλήξει να θεωρεί φυσιολογική την δολοφονία τους. (Ο "Εξάντας" είχε σχετικό ρεπορτάζ για το θέμα, που αξίζει τον κόπο να το δει κάποιος).

Και κάτι που πρέπει να μας τρομάζει: βλέπουμε ήδη ένα κλίμα να στρέφεται εναντίων των "Κομμουνιστών". Αλήθεια, πόσο ανιστόριτος μπορεί να είναι κάποιος αν ζει ακόμη στον Μακαρθισμό; Η ουσία όμως είναι ότι σήμερα είναι οι ξένοι. Αύριο ποιοι; Οι "αριστεροί"; Οι "μακαριακοί"; Οι "επαναπροσεγγιστές"; Όσοι πίνουν "τουρκικό καφέ";

Ο κίνδυνος είναι πολύ ευρύτερος από ότι φαντάζεται κανείς.

O Martin Niemöller, ιερέας στη Ναζιστική Γερμανία, κάποτε έγραψε:

They came first for the Communists,
and I didn't speak up because I wasn't a Communist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.

Then they came for the Jews,
and I didn't speak up because I wasn't a Jew.

Then they came for me
and by that time no one was left to speak up.

Άρα, ας ξυπνήσουμε. Αυτά τα καθίκια απειλούν όλους μας! Όχι μόνο τους ξένους, αλλά εμάς, τα παιδιά μας, τους αγαπημένους μας, τις οικογένειες μας.

Cyprus Cretan είπε...

Νομίζω ότι το σχόλιο του πρώτου Ανώνυμου τα λέει όλα. Φανερώνει πόσο αρρωστημένα είναι τα μυαλά αυτών των ανθρώπων. Παίρνω θάρρος γνωρίζοντας ότι η πλειονότητα του κόσμου δεν είναι φρενοβλαβής όπως αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχαχα ;-)
Σύντομα οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι απο τους Ελληνοκύπριους και μετά όλοι εσείς οι "ανθρωπιστές" θα φοράτε φερετζέ και θα προσκυνάτε τον Αλαχ!!
Μετά θα συνειδητοποιήσετε τι πάει να πεί φασισμός.... τύπου ΙΣΛΑΜ...
αχαχαχαχαχα ;-Ο

Χρίστος είπε...

Δεν αγαπάς την πατρίδα σου, Ανώνυμε 7 Νοεμβρίου 2010 9:14 μ.μ. Με την συμπεριφορά σου, προσκαλείς στην ουσία την Τουρκία για μια νέα εισβολή.

Νομίζω η πιθανότητα να εκτουρκιστούμε από τη (λαθρο)μετανάστευση είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να βρει αφορμή η Τουρκία να κάνει άλλη μια εισβολή για να σώσει τους Τουρκοκύπριους από τον Ελληνοκυπριακό εθνικισμό.

Όπως έγινε το '74. Γιατί δεν μαθαίνουμε από τα λάθη που κάναμε τότε;