η πατριαρχία σ' αυτή την κοινωνία τελειώνει στα μπουρδέλα, αρχίζει στα σχολεία

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Το ΕΛΑΜ στα δημοτικά μας σχολεία και μάλιστα μπασμένο από τους δασκάλους!

Επήα σήμερα το πρωί στη σχολική γιορτή για την επέτειο της 1ης Απριλίου του σχολείου, στο οποίο φοιτά η κόρη μου. Ήξερα που πριν να πάω ότι ήταν να νευριάσω, αλλά με τίποτε εν επερίμενα να δω όσα είδα… Επήα προφανώς για χάρη της κόρης μου (η παρακολούθηση σχολικών [τζιαι μάλιστα εθνικών] εορτών συγκαταλέγεται μες στις θυσίες που κάμνει μια μάνα για το παιδί της…).

Καταρχάς, πριν την έναρξη της γιορτής έπρεπε ούλλες τζιαι ούλλοι να σηκωστούμε για να κάμουμε την προσευχή μας («πάτερ ημών»), άσχετα από το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των μαθητριών τζιαι των μαθητών του σχολείου προέρχεται από άλλα πολιτισμικά και θρησκευτικά υπόβαθρα. Στη συνέχεια, και καθ’ όλη τη διάρκεια της γιορτής, προβάλλονταν εικόνες/ φωτογραφίες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων απεικόνιζαν τον Γρίβα τζιαι συνθήματα για «Ένωσις με την Ελλάς». 

Ούλλη η γιορτή έβριθε, όπως γίνεται πάντα σε τούντες περιπτώσεις, που ιστορικές ανακρίβειες τζιαι μισές αλήθκειες (στην καλύττερη περίπτωση).

Ούλλα τα σκετσάκια που παρουσιάστηκαν από τα παιδιά είχαν ως κεντρικούς ήρωες άντρες αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ενώ σε όσα από αυτά υπήρχαν γυναίκες, ο ρόλος τους ήταν είτε παθητικός είτε βουβός: στο ένα μια μαθήτρια υποδυόταν τη μάνα ενός μαθητή που συμμετείχε στην ΕΟΚΑ τζιαι στο άλλο μια μαθήτρια υποδυόταν την Ελευθερία. Η μάνα εμίλησε ελάχιστο, μόνο τζιαι μόνο για να εκφράσει την αγωνία της για το παιδί της. Η Ελευθερία επέρασε εντελώς βουβή στεφανώνοντας τα παλλικάρκα με δάφνες…

Τζιαι σαν έβραζα που μέσα μου, περνά μπροστά στα μάθκια μας μια εικόνα με το λογότυπο του ΕΛΑΜ, όπου αναγραφόταν ξεκάθαρα «Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο»!!! WTF!!! Στην αρκή ενόμιζα ότι επέλλανα τζιαι θωρώ άλλα ‘ντάλλων… Όμως, όι, εξανάδα τη, εφωτογράφησά τη τζιόλλας τζιαι έτην δαμέ…


Εν με εχωρούσαν οι τόποι. Ήθελα να βάλω τις παουρκές τζιαι να διακόψω το έγκλημα που εγίνετουν εις βάρος των παιδιών μας. Εν το έκαμα όμως. 'Οι επειδή εδείλιασα, αλλά επειδή αναλογίστηκα τις επιπτώσεις που κάτι τέθκιο θα είσσιε στο παιδί μου… Γιατί δυστυχώς, είτε μας αρέσκει είτε όι, τούτην εν η πραγματικότητα: όσο παραπάνω διαμαρτύρονται οι γονείς για τα κακώς κείμενα στα σχολεία, τόσο περισσότερο τα παιδιά τους στιγματίζονται τζιαι τιμωρούνται (είτε από δασκάλους είτε από συμμαθητές τζιαι συμμαθήτριές τους που σαφώς επηρεάζονται από τους δικούς τους γονείς)…

Η γιορτή έκλεισε με έναν καλαμαθκιανό τζιαι τον εθνικό ύμνο (της Ελλάδας), κατά τη διάρκεια του οποίου παιδιά τζιαι γονείς είχαμε να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες της διευθύντριας «τα χέρια στο πλάι».

Περιττό να πω ότι μετά που τα πιο πάνω τζιαι ειδικόττερα την εικόνα του ΕΛΑΜ, έφυα αναουλιασμένη που το σχολείο τζιαι νιώθοντας σσίλιες τύψεις για τα βασανιστήρια, στα οποία εγώ ως μάνα υποβάλλω το παιδί μου καθημερινά στέλνοντάς το να φοιτήσει στη δημόσια εκπαίδευση της Κύπρου.

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

what the fuck?

Anef_Oriwn είπε...

Μάγισσα Hecate,

Μα ίντα λόις κάμνεις τζι’ ΕΣΟΥ ολάν! Έτο τα πλάσματα εθέλαν να βάλουν μιαν φωτογραφία του Αυξεντίου μ’ έναν αετό να πετά [αφού ήταν ο «Σταυραετός του Μαχαιρά»] τζι’ επειδή εν ήβραν άλλη επιάσαν μιαν που το Blog του ΕΛΑΜ!!! Πόσο προκατειλημμένη είσαι κυρία Μάγισσα!

Μάλλον πρέπει να γράψω τζι’ εγιώ τες εμπειρίες μου που τα σχολεία... Τελευταία σ’ ένα σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης πρόσεξα μια πινακίδα που φωτογραφίες και κείμενα που αναφέρονταν σε γυναίκες. Η όλη παρουσίαση ήταν κάτω από το γενικό τίτλο “Γυναίκες Φορείς Αλλαγής” – προφανώς η πινακίδα ετοιμάστηκε για τη Μέρα της Γυναίκας. Ανάμεσα στις γυναίκες στις οποίες γινόταν αναφορά [και που υποβαλλόταν ότι πάλεψαν για αλλαγές – σε ποιους τομείς όμως;] ήταν και … η Οσία Κασσιανή, η Άγκαθα Κρίστι και … η Μητέρα Τερέζα!!!
Καθηγητάδες ήταν εκεί και κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν! Εγώ τι να πω!

Ανώνυμος είπε...

Όταν γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί ο ακροαριστερός φασισμός και ο εθνομηδενισμός στα σχολεία υπάρχει και η αντίδραση του ακροδεξιού φασισμού. Τι περίμενες δηλαδή;

Αν δεν θες το παιδί σου να έχει δημόσια μόρφωση στείλ'το στα αγγλόφωνα ιδιωτικά για να έχει αγγλοσαξωνική καπιταλιστική μόρφωση, που αν και δεν θες να το παραδεκτείς, σου είναι προτιμότερη.

Παύλος είπε...

Να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος αετός που απεικονίζεται είναι ο Φαλακρός, εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ.

Εντωμεταξύ νομίζω έπρεπεν να κάμεις φασαρίαν. Να σηκώσεις την κόρη σου που το σχολείον τζιαι να κινηθείς νομικά. Φασαρία ξέρω το αλλά πρέπει να αρκέψουμεν να το κάμνουμεν τούτον, πόσα να καταπιούμεν;

hecate είπε...

ανώνυμε

πρώτο, ρόλος του σχολείου είναι να μαθαίνει στα παιδιά ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά, φυσική, κτλ. Όι ιδεολογήματα. Μακάρι να είχα την οικονομική δυνατότητα να την εγγράψω σε ιδιωτικό, αλλά δυστυχώς εν την έχω. Αλλά τζιαι να την είχα, το πρόβλημα παραμένει για σσιλιάες άλλα παιδιά. Ποιά ακριβώς εν η "αγγλοσαξωνική μόρφωση"?

hecate είπε...

Παύλε

θεωρητικά, εν καλά που λαλείς. πρακτικά, δύσκολο. πως να εξηγήσεις σε ένα εξάχρονο μωρό ότι το φεύκεις που ένα σχολείο, όπου έσσιει συναισθηματικούς δεσμούς, όπως φιλίες? τζιαι νομίζεις τζιαμέ που εν να την έγραφα εν θα εξέραν τους λόγους που έφυε που το πρώτο σχολείο τζιαι εν θα εκάμναν τη ζωή της δύσκολη? εν δύσκολο πολλά για ένα εξάχρονο μωρό...

Νικολας Γ. είπε...

Απλα ουλλοι πρεπει να σκεφτουμε πως ο,τι ιδεολογιες κ να εχουμε, πρεπει να τες χαρακτηριζει ανθρωπια. Τιποτε παραπανω. Αμα εισαι Ανθρωπος εν τελειωμενα τουτα. Τουτη η ταση πρεπει να υπαρξει στες δηθεν εκδηλωσεις των σχολειων

informa είπε...

Εν που το σχολείο (μέσο της εκκλησίας) που εκτρέφεται ο εθνικισμός ξεκάθαρα. Οι ελαμίτες εν απλά η "καθαρή και σωστή" εκτροφή κάποιου μαθητή στο σχολείο, o πιο καλός ο μαθητής. Όι τζίνος που πιάννει απαραίτητα καλούς βαθμούς αλλά τζίνος που αφήνει μανάδες και πατεράδες τζιαι σκοτώνει τους βάρβαρους τούρκους μες τα βουνά και τα λαγκάδια. Τζίνος που σκοτώνετε για μια ιδιαίτερα ευφάνταστη αλλά ψεύτικη ιδέα που ονομάζετε έθνος.

Τελικά τα πιο μεγάλα αρνιά εν οι εθνικιστές. Ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές της εκκλησίας(τζίνα που μαθαίνουν στο σχολείο). Δυστηχώς όμως(τζιαι ας ελπίζουμε να το καταλάβουν), ζούν μέσα σε ένα ψέμα για να πλουτίζουν άλλοι.

Στην Κύπρο λείπει στην νεολαία η αμφισβήτηση για όσα παραμύθκια τους λαλούν τζιαι η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν εναλλακτικές μορφές σκέψεις τζιαί ζωής γενικά.

Σύντομα πιστεύκω έρκετε τζιαι τούτη η αλλάγη. Απλά στη Κύπρο επειδή είμαστε νησί αρκούν να έρτουν τα ρεύματα. Αλλά έρκουντε.

δωστε τη χουντα στο λαο. είπε...

αγαπητη φασιστρια οτι δε ειστε ελληνιδα και τοιδ εν ειστε δημοκρατης φαινεται ξεκαθαρα.πρωτον μισειτε οπως λετε την εοκα γιατι τολμησε να σηκωσει κεφαλι στον κατακτητη δηλαδη τον συνεργατη σορυ τον μαστρο του ακελ.δευτερο δεν θελετε να λεγονται αυτοι ηρωες.φυσικα επειδη δεν ηταν κοκκινοι φασιστες και συνεργατες των αγγλων σαν εσας.μετα δειξατε το διεθνιστικο σας προσωπειο στον τομεα της θρησκειας.μηπως ξερετε καποια αραβικη χωρα η αφρικανικη που βαζει το πατερ ημων ενω η πλειοψηφια ειναι ισλαμιστες η βουδιστες?εδω γιατι θελετε να μας τα καμετε?μετα ενοχλειστε για το ελαμ το οποιο ειναι ενα κομμα σαν και το τουρκοδουλο δικο σας.εκλογες εχουμε και θελετε να φιμωσετε καθε αλλο κομμα.μετα λετε το ελαμ και οσους σας κανουν κριτικη φασιστες.φασιστες επειδη κανουν κριτικη.ποιοι οι σταλινιστες.αυτοι που φονευαν εκατομμυρια ανθρωπους στην σιβηρια.ατομα καθε φυλης καθε ηλικιας.ποια δημοκρατια κυρια μου?κομμουνιστικο στυγνο καθεστως εχουμε στην κυπρο.ο φασισμος σας τον οποιο σας εμποτιζουν στο τουρκογενες σας κομμα φαινεται.ντροπη σας να θεωρειτε ηρωες τον σταλιν και τον τουρκομογολο εισβολεα καβαζογλου ο οποιος ανηκε στην μιτ.

Ανώνυμος είπε...

m4trix87

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Εν τω μεταξύ,καλάν,εν αντέδρασεν κανένας άλλος?

Εκάτσαν ούλλοι οι γονιοί τζι εθωρούσαν το logo του ΕΛΑΜ όπως τους χαζούς???

Τούτον δείχνει που εφτάσαμεν.

Ανώνυμος είπε...

m4trix87

Μιλάμεν για ακραίαν προπαγάνδαν πέραν που κάθε ηθικήν.

Αν ήτουν ο γιος μου,εννα αντιδρούσα("ακραία") τζιείνην την ώραν τζι ότι εθέλαν ας εκάμναν.

Καλύττερα να του εμπαίναν τζιαι να μου εμπαίναν εμέναν παρά να τον θωρώ αμέτοχος να εκτίθεται σε τούτον το δηλητήριον.

ινφόρμα είπε...

Αγαπητέ "πατριώτη" από πάνω. Νομίζω εσυγχίστικες διότι εν μιλάς με ακελικούς αλλά με αντιεξουσιαστές. Ενάντια σε κάθε εξουσία δηλαδή, είτε λέγετε "δημοκρατική", είτε εθνικοσοσιαλιστική, είτε σοσιαλιστική.
Στον ελευθεριακό κομμουνισμό, στην αναρχία, δεν χωράει κανείς που έχει όραμα να γίνει ηγέτης και αρχηγός, να έχει δηλαδή οποιαδήποτε εξουσία πάνω από άλλους.

Και ναι, η εοκα δυστηχώς είχε ηγέτες(πχ Γρίβας) που δεν ήθελαν το κάλο του νησιού, η τουλάχιστον δεν ήξεραν τι σημαίνει καλό και δούλευαν για άλλους που τους ενδιέρεφε το κέρδος και η εξουσία.

Δεν θα πάρουμε.

Υποστηρίζεις ότι το ελάμ φέρνει καλό στο νησί μας;
Αν ναι, πως και γιατί; Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιοι τυφλοί τους υποστηρίζουν. Α ναι, η εκκλησία μας..

Ανώνυμος είπε...

εσύ κουμπάρε που πάνω, είτε βλάκας είσαι είτε 5 χρονών...είπε σου κανένας ότι θέλουμε στα σχολεία μας να κάμνουν τεμεννάες στον αλλάχ ή στο βούδα;;; σε κανένα, εν θέλουμε με χριστούς με βούδες μες στα σχολεία, αλλά εσείς οι δημοκράτες, αντί να αφήκετε τα κοπελλούθκια να αποφασίσουν αν πρέπει και ποιον να πιστεύουν, βαφτίζετε τα χωρίς να θέλουν (σε ηλικία που εν μπορούν καν να μιλήσουν έλεος) και μετά σύρνετε και τα "θρησκευτικά" (που κάθε άλλο παρά θρησκευτικά είναι αλλά προσηλυτισμός και χριστιανολογία) μες στα σχολεία, ποτίζετε με μαλακίες και φανατισμό τα κοπελλούθκια και οι μισοί μαθητές ηλικιάς ως 9 ετών άμαν τους ρωτήσεις τι είναι Τούρκος θα σου απαντήσει ένα πράμα με μεγάλο στόμα και δόντια σαν το δράκο (ειλικρινά έτσι επίστευκα στα παιδικά μου χρόνια - επίσης θεωρώ ότι κάθε φορά που έκαμνα θρησκευτικά που την πρώτη λυκείου και μετά ένιωθα ότι με εβιάζαν ψυχικά γιατί εν επίστευκα σε κανένα θεό). Επίσης έλεος πιον με την ιστορία με την ΕΟΚΑ. Σίγουρα μέσα στην οργάνωση υπήρχαν αγωνιστές τίμιοι, με ιδανικά, που ΔΕΝ έβαψαν τα χέρια τους με αίμα κομμουνιστών ούτε Τουρκοκυπρίων, που εμπάιναν κάποιοι λεβέντες μες στους καφενέες των χωρκών και εκαθαρίζαν τους στο πι και φι. Να σου θυμίσω ποιος ήταν ο Γρίβας; ο γερμανοτσολιάς αρχηγός της οργάνωσης Χ που πόσους έλληνες αγωνιστές τζιαν εθέρισε πριν να ρτει να τα κάμει και δαμέσα σαν τα μούτρα του. Ωραίος δημοκράτης. Α και για το ΕΛΑΜ τωρά που εθθυμήθηκα. Πε τους, επειδή μάλλον ελάμ είσαι και με μας κάμνεις καμώματα, να παν να δείξουν την δημοκρατία τους ττοππουζιάζοντας όποιον διαφωνεί μαζί τους (βλ το λαχειοπώλη το γέριμο) και να παν να μαχαιρώσουν κανένα πακιστανό μπας κ ξεκαβλ..... Α να πω και κάτι τελευταίο; Είμαι με το μαρξισμό και τον κομμουνισμό, αλλά εν είμαι ακέλ. Ουάου! Μα γίνεται; Καλό, μια χαρά γίνεται. Επίσης εν είμαι ούτε με τον Στάλιν. Μπας κ αρκέψεις μου τωρά να κάτσω να τους υπερασπίζουμε γιατί ούτε θέλω, κυρίως βαρκούμαι. Βέβαια αν δεν υπήρχε ο Κόκκινος Στρατός του Στάλιν (ε τι να κάμουμε, του Στάλιν ήταν και του Τρότσκι), ο Τίτο και ο Βελουχιώτης (που ο φίλος σου ο Γρίβας εσκότωνε τους ΕΛΑΜΙΤΕΣ - μιλώ για το ΕΛΑΜ του αντάρτικου όι για τη μαλακία που εφύτρωσε τελευταία στην Κύπρο - έλεος ακούμε πιον ελάμ και θέλουμε να ξεράσουμε) μάλλον ήταν να μιλούσες γερμανικά τωρά Έλληνά μου...Α. Ψάξε και πε μου αλήθκεια ποιος ήταν ο Καβάζογλου. Για να επιβεβαιώσω τον ισχυρισμό μου ότι τελικά εν είσαι βλάκας, είσαι απλά 5 χρονών γιατί αλλιώς δεν εξηγείται.

hecate είπε...

Anef_Oriwn

Μα είδες ίντα προκατειλημμένες είμαστε εμείς οι μάγισσες? Εν γι’ αυτό που μας εκρούζαν ζωντανές, αλλόπως…
Δυστυχώς, στα παραπάνω σχολεία, τζιαι όι μόνο, οι πινακίδες για τη μέρα της γυναίκας εν κάπως όπως τις περιγράφεις… ίνταλως, αφού μια γυναίκα για να εν «σωστή» [sic] τζιαι «άξια» [sic] πρέπει να ένει πάνω που ούλλα θύμα, να θυσιάζεται για τους άλλους (σύζυγο, παιδιά, γονείς, κοκ)… ειδεμή, εν μάγισσα :-)

hecate είπε...

δωστε τη χουντα στο λαο.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: «δώστε τη χούντα στο λαό». Για τα υπόλοιπα που γράφεις, απαντήσαν σου άλλοι τζιαι βαρκούμαι να ασχοληθώ, γιατί ό,τι τζιαι να γράψω, εσύ πάλλε τζείνα που θέλεις εν να καταλάβεις… αλλά προκαλώ σε να μου έβρεις ένα σημείο που έγραψα υπέρ του ΑΚΕΛ ή του Στάλιν ή ότι «μισώ την ΕΟΚΑ γιατί τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στον κατακτητή» (έτσι, για την ιστορία, να αναφέρω δαμέ ότι η ΕΟΚΑ είναι παγκόσμια και διαχρονικά η μόνη εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση που εσκότωσε πιο πολλούς ντόπιους παρά κατακτητές).

hecate είπε...

Α, τζιαι σαν καλός Έλληνας που είσαι, μάθε τζιαι λία σημεία στίξης...

hecate είπε...

m4trix87

Η γιορτή εν ήταν για τους γονείς, οπότε πολλά λίοι γονιοί ήμασταν. Που τζείνους τζιαι τζείνες που ήμασταν τζιαμέ, αμφιβάλλω αν εκατάλαβε κανένας άλλος τζιαι καμιά άλλη τίποτε.

Επίσης, εν είμαι σίουρη αν τζιαι οι δάσκαλοι/ ες εσυνηδειτοποιήσαν ίντα που εβάλαν. Χωρίς να είμαι τζιαι σίουρη ότι εν εσυνειδητοποιήσαν, όμως… Όπως τζιαι να έσσιει, έχουν σίουρα ευθύνες.

Πριν να γίνω μάμα, τζιαι εγώ θα αντιδρούσα όπως εσένα. Άμα γίνεις γονιός όμως, προέχει το καλό του παιθκιού σου. Εσυγκρούστηκα πολλές φορές στα σχολεία, με δασκάλους τζιαι γονιούς για διάφορα τζιαι παρόμοια θέματα. Στο τέλος, έτρωε τη φάκκα πάντα η κόρη μου. Γιατί εν τζείνη που ένει καθημερινά στο σχολείο τζιαι έσσιει να κάμει με δασκάλους, διευθυντές τζιαι τους συμμαθητές τζιαι τις συμμαθήτριές της που επηρεάζονται που τους δικούς τους γονιούς. Εν μπορώ να συνεχίσω να πυροδοτώ πολέμους που επηρεάζουν άμεσα τζιαι αρνητικά την κόρη μου. Έτσι τζιαι αλλιώς, τούτοι ούλλοι, εν τζιαι καταλάβουν ίντα που τους λαλείς. Εν τζιαι φοούμαι όμως ότι η κόρη μου εν να γίνει ακροδεξιά/ εθνικίστρια/ φασίστρια/ κοκ. Έσσιει καλές βάσεις τζιαι τούτο εν το πιο σημαντικό. Ξέρει να σέβεται, να εκτιμά τζιαι να υπερασπίζεται. Ξέρει ότι εν ελεύθερη να σκέφτεται τζιαι έμαθε να σκέφτεται, όι μόνο συμβατικά, αλλά τζιαι κριτικά. Τούτα εν μπορεί να της τα πάρει κανένας δάσκαλος, κανένα σύστημα εκπαίδευσης, κανένας εθνικιστής.

Αντίσταση Τώρα είπε...

Ναι ούτως ή άλλως όταν κατηγορείς το σχολείο ότι επροέβαλλεν την ΕΟΚΑ, σε γιορτή για την 1η Απριλίου τότε είτε εσύ είσαι ακροδεξιά φασίστρια, είτε δεν ξέρεις που ζεις.

Και επιπλέον δεν μπορείς να αντισταθείς σ'αυτό που λέγεται ΕΛΑΜ, όταν θεωρείς τον εθνικό ύμνο, της Ελλάδα, κάτι ξένο κι εθνικιστικό. Αν προτίθεσαι να αντισταθείς στο ΕΛΑΜ τότε πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κατοικείς σε ένα ελληνικό νησί, με την ΕΟΚΑ να αποτελεί τη μεγαλύτερη επανάσταση του λαού μας. (είτε το θέλεις είτε όχι).

Τωρά αν ένα λογότυπο εν επικίνδυνο για τα παιδιά μας, λογικά δεν ξέρεις τι πάει να πει διαπαιδαγώγηση και λυπούμαι το παιδί σου αν κινδυνεύει από ένα απλό λογότυπο. Είμαι σίγουρος ότι οι πλείστοι δεν κατάλαβαν τίποτα.

Κάτι ήξερε κι ο Μαρξ όταν έλεγε για το φάντασμα που πλανάται πάνω από την Ευρώπη. Δεν μιλούσε όμως για τα φαντάσματα που βλέπετε εσείς, οι νεοφιλελεύθεροι ψευτοκουλτουριάρηδες που βγάζετε σπυράκια με οτιδήποτε αφορά την Ένωση, την ΕΟΚΑ, τον ελληνισμό.

Χρησιμοποιώ σκληρή γλώσσα αλλά όπως εσύ έφυγες αναουλιασμένη από το σχολείο, έτσι κι εγώ όταν διαβάζω τόσες μαλακίες μαζεμένες, κρούζω.

Όσο υπάρχουν τόσοι άνθρωποι όπως εσένα το ΕΛΑΜ θα αλωνίζει αμέριμνο στην κυπριακή κοινωνία. Αν δεν κατανοείς ότι η κοινωνική ελευθερία του λαού περνά μέσα από την εθνική ολοκλήρωση, την ένωση με την Ελλάδα, όπως πρέπει τότε δεν έχεις τις δυνάμεις να αντιμετωπίσεις κανένα φασισμό, τούρκικο ή "ἑλληνικό".

ΕΟΚΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ.
ΕΝΩΣΙΣ ΤΖΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΑΙΜΑΝ ΜΑΣ ΑΥΛΑΤΖΙΝ.
Hasta La Victoria Siempre.

Astártē είπε...

Αηδία..
Ίσως θα έπρεπε να το στείλεις σε κάποια ΜΜΕ.

ινφόρμα είπε...

Πες εγίνηκεν ένωση(που στ'αρχίδια μας επειδή εν ναν ακριβώς ίδια τα πράγματα)... ΠΑΑΑΑΡΑΚΑΤΩ!!?????

Πιοί εν οι εχθροί του λαού? Ένεν η εκκλησία που βαστά την μησίν της μισής περιουσίας στην Κύπρο; Ένεν οι τράπεζες που μας κλέφκουν με νόμιμο τρόπο; Ένεν το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα που πρέπει να ππέσει για να δημιουργήσουμε κάτι πιο δίκαιο, συλλογικό τζιαι διαφανές;

Η κατοχή στην Κύπρο ήταν προσυμφωνημένο μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Αγγλίας. Η έλληνες εθέλαν το νότιο μέρος του νησιού αλλά εν τα εκαταφέραν επι το πλήστον επειδή έππεσεν τζιαι οι χούντα τζιαι είσιεν άτομα που εδιαφωνούσαν με την διπλήν ένωσην. Έχουν όμως τζιαι τον στρατό τους δαμέ τζιαι ελέγχουν τζιαί την "εθνική φρουρα".
Οι τούρκοι εθέλαν τον βορρά τζιαι εκαταφέραν τα, ήταν εύκολο διότι υπήρχαν οι τυφλοί τζιαι ηλίθιοι δολοφόνοι εθνικιστές που εσκοτώναν τουρκοκύπριους τζιαι αριστερούς.
Όπως σίουρα υπήρχαν τζιαι ηλίθιοι δολοφόνοι που εσκοτώναν ελλληνοκύπριους.
Είχαν πάτημα για εισβολή τζιαι εκαταστρέψαν τον τόπο, υλικά τζιαι ψυχολογικά.
Τζιαί οι εγγλέζοι(οι έξυπνοι/"καλοί" της υπόθεσης) εθέλαν να έχουν βάσεις τζιαι εκαταφέραν τα όπως τα εκαταφέραν παντού, αφού μας κάμουν να μαλλώσουμεν μεταξύν μας. Ώς τζιαι το πιο ψηλό σημείο του νησιού είναι υπο κατάληψη από τον αγγλικό στρατό.

Πραγματικά αναρωθκιούμε πως γίνετε, σε ένα νησί με τούρκους, έλληνες, εγγλέζους και "χριστιανούς" κατακτητές να υπάρχουν ακόμα ηλίθιες απόψεις όπως θέλουμεν ένωση, ζήτω ο γρίβας(σύμμαχος της χούντας και της CIA) κλπ.

Σαμπώς τζιαί εν έσσιει πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθούμε.

Παραδεχτείτε τα λάθη του παρελθόντος τζιαι πάμεν ούλλοι μαζί(κυπραίοι, έλληνες της Κύπρου, τούρκοι της Κύπρου, μετανάστες κάτοικοι της κύπρου κοκ) να τους τα πουμεν ξεκάθαρα, χωρίς ψέματα τζιαι να διαλύσουμεν ότι συμβολίζει τον θάνατο τζιαι την αδικία.
Φανταστείτε μας ούλλους ενωμένους. Έτην ένωση που πρέπει να γίνει.

Για μιαν ελέυθερη κοινωνία.

Αντίσταση Τώρα είπε...

Ινφόρμα από ποιό γραφείο της κυβέρνησης βγήκες; Ή μήπως είσαι "αντιεξουσιαστής";
Είναι ιστορικό σφάλμα να συγχύζουμε την ιδέα της ένωσης με τη CIA και τους θανάτους.
Κατανόησε επιτέλους πως το δίκαιο του λαού της Κύπρου είναι η ένωση με τον υπόλοιπο ελληνισμό. Τουλάχιστον της πλειοψηφίας.
Μπορείς να το ψάξεις, ότι το '50 στο ενωτικό δημοψήφισμα ψήφισαν υπέρ και οι Τουρκοκύπριοι. Δεν κατάλαβα γιατί το "πάμε μπροστά" σημαίνει να ξεχάσουμε ότι είμαστε Έλληνες;
Βεβαίως πρέπει να ενωθεί ο λαός και να διαλύσουμε ότι συμβολίζει το θάνατο. Να παλέψουμε ενάντια στην κατοχή και υπέρ της ένωσης, της λευτεριάς.
Άλλωστε οι λαοί δεν μπορούν να συμπορευτούν αν δεν ολοκληρωθεί εθνικά ο ένας λαός ή ο άλλος.
Η CIA και η Χούντα είχαν στόχο να μας αφελληνίσουνε κι εσύ εφαρμόζεις τα σχέδιά τους στο μυαλό σου.
Πάρτο χαμπάρι. Η Κύπρος είναι Ελλάδα.
Οι τράπεζες πίνουν το αίμα. Μόνο εθνικός και κοινωνικός αγώνας μπορεί να αντιμετωπίσει τον καπιταλισμό.
Η κατοχή στην Κύπρο ήταν προσύμφωνο της Αμερικής, της Τουρκίας, της Αγγλίας και της Χούντας...όχι της Ελλάδας. Αν ονομάζεις την χούντα, Ελλάδα τότε απλώς ακολουθείς τα σχέδια της νεοχουντικής ακροδεξιάς.
Οπότε μεν πουλάς παραμύθια περί αντικαπιταλισμού γιατί απλώς εφαρμόζεις αυτό που θέλει ο καπιταλισμός κι η παγκοσμιοποίηση. Λαούς χωρίς εθνική συνείδηση, δησακελισμό και αφελληνισμό της Κύπρου.

Ένωσις τζι ας γίνει το γαίμαν μας αυλάτζιν.
Χρόνια πολλά.
ΕΟΚΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ

hecate είπε...

Την τελευταία φορά που εκοίταξα, η κύπρος ήταν ανεξάρτητο που την ελλάδα κράτος με δικό της σύνταγμα τζιαι κυβέρνηση. είχαμε καμιάν εξέλιξη που τότε τζιαι η κύπρος επροσαρτήθηκε στην ελλάδα τζιαι εγώ εν το επήρα χαμπάρι?

Τζιαι αφού το θέλετε τόσο πολλά, ας γίνει ρε το γαίμαν σας αυλάτζιν πέρκει ησυχάσετε τζιαι 'σεις. Μόνο μεν παίρνετε τζι' άλλους τζι' άλλες στο λαιμό σας.

Ανώνυμος είπε...

Την φωτογραφία τούτη εδείξαν την τζαι στο δικό μου σχολείο (λύκειο) την μέρα της επετείου του Αυξεντίου, 3 του Μάρτη τζαι επαλάβωσα μόλις την είδα αλλά εν επρόλαβα να την φκάλω φωτογραφία με το κινητό να έχω αποδείξεις (Όσπου να συνέλθω τζαι να καταλάβω ότι όντως εδείχναν μας το ελαμ επειδή εν επίστευκα στα μάθκια μου).
Ευτυχώς η ίδια φωτογραφία έκαμε την βόλτα της τζαι σε άλλα σχολεία τζαι εβρέθηκε ένας άθρωπος να το κάμει θέμα τζαι να την φκάλει φωτογραφία.

hecate είπε...

ανώνυμε (1/4/11, 10:04)

στέλνεις μου ένα μέιλ (hecate.lilith@yahoo.com)? πρέπει να κινηθούμε άμεσα για το θέμα τζιαι εν καλά να γίνουν γνωστά τα ονόματα των συγκεκριμένων σχολείων.

Ανώνυμος είπε...

1)ο εθνικος υμνος οπως αποκαλεις κυρια μου της Ελλαδας, ειναι βαση και του συνταγματος της 'κυπριακης δημοκρατιας' ο επισημως εθνικος υμνος, ειτε σου αρεσει ειτε οχι! 2) εαν ειναι διχτατορικο ή οπως αλλιως το αποκαλεις εσυ η διευθυντρια του σχολειου να δειχνει στα μωρα πως να στεκονται την ωρα που τραγουδουν τον εθνικο υμνο οπως σε ολες τις αλλες χωρες αυτου του πλανητη τοτε να παμε να χαθουμε ολοι. 3) μην προσπαθεις να το παιξεις εξυπνη με το να κατακρινεις τα παντα, ολοι ξερουμε οτι η εκπαιδευση στην κυπρο χαλασε τα τελευταια χρονια ηδικα μετα απο την εκδοση του προδοτικου αναληθες και τουρκοπροσκυνημενου βιβλιου 'ιστοριας' Στ' Δημοτικου. 4) δεν καταλαβαινω το τι εκνευριστικο μπορει να ειχε μια γιορτη εις ενδειξη τιμης σε καποιους νεαρους ανθρωπους που ειτε λανθασμενα για σενα ειτε πολυ ΣΩΣΤΑ για μενα πολεμησαν πριν χρονια για αξιες και ηδανικα με τα οσα γνωριζαν και ηξεραν αυτοι. 5) διερωτουμε επισης γιατι εβραζες μεσα σου μεχρι εκεινη τη στιγμη? αρχιζω να πιστευω οτι πρεπει να εχεις καποιο προβλημα και καλυτερα να το ξεπερασεις γιατι ο φανατισμος σου εχει ξεπερασει τα ορια και τον παραλογισμο. εφτασες στο σημειο να ΜΙΣΑΣ ατομα που πολεμησαν πριν τοσα χρονια οπως ειπα για καποια ηδανικα και οπως και σε ολες τις χωρες του κοσμου για τους εθνικους ηρωες τιμουνται. 6) και ενταξει τι ηθελες να δειχνουν οι εικονες της τοτε εποχης? αφου για ενωση πολεμουσαν οι ανθρωποι, ενωση και ελευθερια. και αν δεν ηταν αυτοι οι ανθρωποι να τα βαλουν με αυτη τη μεγαλη δυναμη που ονομαζεται Αγγλια ακομα θα ζουσαμε σε καθεστως που θα αναγκαζοσουν ακομα κι εσυ η ιδια να φωναζες ενωση. 7) μπες κι εσυ στη θεση των ανθρωπων τοτε, δειξε σεβαμο και ξεπερασε τις εμμονες σου. 8) στο παιδι σου κανε οση πλυση θελεις, μολυνε το οσο θελεις με τις ανορθοδοξες και γεματες μισος και φανατισμο ιδεες σου, αλλα να ξερεις οτι κανενας δεν προκειτε να συγκινηθει με τα λογακια σου και τις απελπιστικες σου ιδεες, προεκταση των ιδεων καποιων πολιτικων που ως γνωστο εσυ και οι συντροφοι σου τρεχουν σαν αρνια απο πισω. 9) ΣΕΒΑΣΟΥ, δειξε καποιο επιπεδο και προσπαθα να καταλαβεις αποβαλοντας τον φανατισμο σου ποιος τελικα ειναι ο διχτατορας και ο φασιστας σε αυτη τη συζητηση..

hecate είπε...

Εν πολλά αστεία η διαπίστωση ότι τελικά όσο πιο πολύ Έλληνας αισθάνεται κάποιος τόσο πιο λίη ορθογραφία ξέρει!

Λένα είπε...

Ξέροντας τη νοοτροπία των πιο πολλών εκπαιδευτικών πιθανολογώ ότι η επιλογή της εικόνας έγινεν τυχαία λόγω βλακώδους άγνοιας, παρά εσκεμμένα λόγω βλακώδους πεποίθησης. Αυτή τη στιγμή κάνοντας μια αναζήτηση στο γκούγκλ, τζι αν θέλουμε να κάμουμε ένα συνειρμό έτσι λίον εικονοκλαστικό, η μόνη εικόνα που παρουσιάζει ταυτόχρονα τον Αυξεντίου και έναν αετό -έστω τζιαι αμερικάνικο- εν τούτη που το μπλοκ του Ελάμ. Βέβαια, η οκκά τετρακόσια, είτε που πρόθεση είτε που βλακεία, η πρόσβαση εθνικιστικού υλικού στις μαθήτριες και τους μαθητές θα έπρεπε να ήταν σκάνδαλο. Για τα σχόλια του Αντίσταση και του Ανώνυμου, έχω μια ερώτηση: εγώ που εν θέλω να πεθάνω φίλε μου για κανένα κόμμα, ούτε για το ακέλ φυσικά, για κανένα εθνικισμό, για καμιά θρησκεία και φυσικά για κανένα κεφάλαιο και αν είναι να πεθάνω για κάτι να το επιλέξω και όχι να μου το πιπιλάτε σίλια γρόνια ότι οφείλω να το κάμω, που εν θέλω εν τέλη να πεθάνω ούτε για την Ένωση, ούτε να σκοτώσω τζιαι κανέναν για τούτο, ε τι να γίνει, θεωρώ σε εθνικιστή. Ναι εν για το καλό του τόπου που τα κάμνετε ό,τι κάμετε, αλλά έλα που θέλετε ν μισώ τους μετανάστες, τους τουρκοκύπριους τζιαι τους τούρκους. Ναι εν για το λαό που μάσιεστε, αλλά έλα που τα λόγια τζιαι οι πράξεις σας εν ούλο μίσος; Ναι εν για το μέλλον μου που άοκνα προσπαθείτε, αλλά έλα που η ένωση εν ένα ιστορικα΄και γεωπολιτικά άτοπο ποθούμενο; Ναι θέλετε ελευθερία, αλλά έλα που επιλέγετε μόνο την χωρική και ξεχνάτε εκείνη του κεφαλαίου;

Ανώνυμος είπε...

m4trix87

Προς Λένα

Όσον αφορά ειδικά το Λύκειον.

Μα καλάν,εν εμπορούσαν πχ να ρωτήσουν κανέναν καθηγητήν Πληροφορικής να τους δείξει ίνταλως να φκάλουν το σύμβολον που την φωτογραφίαν?
(έναν microsoft paint ένι)

Οξά να πιστέψω ότι ήταν πολλά βλάκες για να το σκεφτούν να τον ρωτήσουν/εν ηξέραν-καθηγητές ανθρώποι τζιαι ιστορικοί(σίουρα ιστορικός ίσιεν λόγον στην γιορτήν)-ίντανπον το ΕΛΑΜ?

Αν υποθέσω ότι ήτουν επειδή εν τους έκοφτεν να ασχοληθούν να την φκάλουν,καλάν,εν τους έκοψεν για το καλόν των μαθητών,εν θα τους έκοφτεν τουλάχιστον το συμφέρον τους(άμπα τζιαι γίνει θέμαν)?

Τζιαι σε πολλούς τόπους το ίδιον λάθος?

Unknown είπε...

e pemas se poio sxoleio kale

Unknown είπε...

e pemas se poio sxoleio kale..ws pote tha yparxi siwpi kai ws pote tha leme ate min peis tipota kai ola afta..giati na min vgainnoun ola sti fora..tha fovomaste kiolas?

Λένα είπε...

Προς m4trix87:

Εν αποκλείω το εσκεμμένο. 50-50. Διότι, όπως ξέρω τα πράματα, όι μπορεί να μεν μπήκαν στον κόπο να κόψου, όι μπορεί να μεν σκαμπάζουν ιδέα τι ένει, όι συχνά πυκνά εν τους κόφτει. Τζιαι επειδή συχνά πυκνά κοπιάρουν παρουσιάσεις ναι μπορεί να εν το ίδιο σε πολλούς τόπους..... Αλλά το θέμα μας εν εν δαμαί γιατί τζιαι άγνοια να ένει, εν τρισχειρότερον ίσως τούτο.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω πρέπει να διαβάσετε ιστορία διότι δεν έχετε υπόθεση.Πηγαίνετε αρκετές χιλιάδες χρόνια πίσω να μάθετε για τις ρίζες σας και την ελληνικότητα της Κύπρου.Όσο και αν σας ενοχλεί στις φλέβες σας κυλάει ελληνικό αίμα οσο και αν δεν θέλετε να το πιστέψετε.Διαβάστε ρεεεεεεεεεεεε και μην πιστεύετε μόνο αυτά που σας έλεγαν για να σας φανατίσουν στις κατασκηνώσεις τις Εδόν όταν ήσασταν μωρά. Επιπλέον θα έπρεπε να είσαστε περήφανοι για τους ΗΡΩΕΣ της ΕΟΚΑ και οχι να αμαυρώνετε την μνημη τους μονο και μονο επειδή εσείς ούτε να φανταστείτε δεν μπορείτε πως είναι το να έχεις θάρρος και να πολεμάς με αυταπάρνηση για το ιδανικό της πατρίδας.Είσαστε δείλοι και μικρόμυαλοι, εκτός από αθεϊστικά, ανιστόριτα, κομματόσκυλλα του ΑΚΕΛ